miercuri, 4 februarie 2009
Pilaf cu iarba grasa/Grasita(portulaca oleracea)
Ingrediente:
2 legaturi portulaca/iarba grasa/grasita
1 ceapa medie,fin tocata
1 catel usturoi,tocat
1/4 cana orez
2-3 Linguri ulei masline
1 lingurita sare
1 lingurita piper
sucul de la 1/2 lamaie
3/4 cana apa
Pregatire:
Speli portulaca bine si o tai bucati de 2,5-4 cm.Nu e nevoie sa cureti tijele.
Incalzesti uleiul in oala mare.Adaugi ceapa si usturoiul,gatesti pana se vestejesc.
Adaugi sucul lamaie,sare,piper,apa.
Cand incepe sa fiarba,adaugi orezul,micsorezi focul.acopri si fierbi la foc mic pana orezul e facut.
Servesti fierbinte/rece cu iaurt cu usturoi(la 1 cana iaurt pui 1 catel usturoi pisat,amesteci)alaturi.
Reteta aici:
Purslane with Rice
http://almostturkish.blogspot.com/2008/07/purslane-with-rice-pirinli-semizotu.html
Etichete:
Condimente,
De Post,
februarie 2009,
lamaie,
Mancare,
orez,
portulaca,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu