miercuri, 4 februarie 2009
Chiftele de fasole neagra cu sos coriandru
Ingrediente:
1 lingurita ulei masline
1/2 cana ceapa tocata
1 catel usturoi,tocat
1 cutie(420g)fasole neagra,clatita,scursa
1/24 cana pesmet
2 ardei iuti conservati +2 Linguri sos adobo
1 albus.batut
Sosul de iaurt si coriandru
1/4 cana coriandru,tocat
2 salote/cepe,tocate
1 catel usturoi,tocat
1/4 lingurita sare
1 praf zahar
113 g iaurt
Pregatire:
Intr-o tigaie mica incalzesti uleiul,adaugi ceapa,o sotezi 2 min,adaugi usturoiul,sotezi 2 min,pana e destul de moale.Racesti usor.
Intr-un bol mare,pasezi fasolea.In blender pasezi ardeii si sosul adobo,pui fasolea,usturoiul,pesmetul/firimituri,albusul,amesteci bine.Lasi sa stea 15 min in frigider.Imparti in 4 chiftele,le pui pe hartie cerata,refrigerezi chiftelele cateva ore,pt a-si intrepatrunde aromele.Le poti praji sau pune pe gratar.Daca le pui pe gratar il ungi cu ulei,daca le prajesti incalzesti putin ulei si le prajesti 3 min pe fiecare parte,pana sunt crocante si rumene.
Pt sosul de coriandru:pui toate ingred in blender cu exceptia iaurtului,le toci fin.Adaugi iaurtul in bol,amesteci cu restul ingred.Lasi cateva ore la frigider pt a-si dezvolta aroma.
Reteta aici:
Chipolte Black Bean Cakes-28cooks blogspot com
http://28cooks.blogspot.com/2006/04/chipolte-black-bean-cakes-with.html
Etichete:
Aperitiv,
chilli,
Condimente,
fasole,
februarie 2009,
frunze coriandru,
iaurt,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu