miercuri, 4 februarie 2009
Briose filipineze/Ensaymada
Ingrediente:
500 g faina
200 g unt
5 oua
1/2 cana lapte fierbinte
1 lingurita zahar
50 g zahar
10 g drojdie uscata
1 ou pt uns,branza rasa,zahar,putina margarina pt deasupra
Pregatire:
Incepi prin a pune intr-un bol mare 1 cana faina si laptele cald.Pui drojdia si sarea,incerci pe cat posibil sa nu intre in contact.Amesteci bine,adaugi oul si zaharul,amesteci pui 1 cana faina si lasi cca 1 ora,la crescut.Adaugi apoi restul faina dar pastrezi cca 1/2 cana,pui untul taiat cuburi mici,poti face la masina de paine,daca ai.Aluatul va fi in acest punct foarte lipicios,va trabui sa pui untul si ouale,in acelasi timp,putin cate putin.Untul sa fie rece,sa nu se lipeasca prea mult,mai pui faina daca e nevoie.Framanti aluatul cca 10 min.Ungi bolul cu ulei,pui aluatul lipicios in el,acoperi cu prosopul infainat si dai la frigider.A doua zi iei aluatul si-l plamadesti din nou.Tai aluatul in 8 bucati egale.Rulezi fiecare bucata in mici benzi rotunjite si formezi ensaymade.Dace vrei poti face doar una mare.O pui deasupra hartiei pergament,ungi cu albusul de ou si lasi sa stea alte 2-3 ore inainte de copt.Coci 20 min.Inainte de servit ungi cu margarina presari zahar si branza rasa.
Reteta aici:
Ensaymada
http://www.filipinofoodstore.com/recipes/ensaymada.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu