Ingrediente:
250 g zmeura
250 g frisca
inghetata la
alegere(vanilie)
Pt.Blat:
4 oua
125 g zaahr
125 g faina
MDP;
Se amesteca ouale
intregi cu zaharul si se bate cu telul pe aburpana creste in volum si se
intareste.Se adauga treptat faina.Compozitia se pune intr-o tava mai mare
tapetata cu hartie unsa cu unt,intr-un strat de cca 1 cm.Se coace la foc iute
15 min.Dupa ce s-a racit se taie cu un pahar rondele cu diametrul de 6-7 cm.In
fiecare pahar se asaza cate o randea care se imbiba cu sirop/lichior.De jur imprejurul
acesteia pe marginea farfurioarei se pun mici gramajoare de frisca.In interior
se asaza zmeura una langa alta sub forma de cerc.In momentul in care se
serveste se pune la mijloc inghetata.Se serveste cu sos dulce la alegere din
care se pune cate o lingurita peste inghetata.Se serveste imediat.
1 pahar=200 g
Reteta:
Florica Geormaneanu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu