Pt. 4
borcane de 500 ml:
1200 g
nectarine curatate de coaja si samburi
4 varfuri
cutit conservant Dr.Oetker
250 g zahar
4 linguri
rom
250 g zahar
pt. caramelizare
900 ml apa
Nectarinele
se taie bucati mici,se repartizeaza in borcane.In fiecare borcan se pune un
varf cutit conservant si o lingura rom.250 g zahar
se pune intr-o oala se lasa la foc mic
si se amesteca continuu pana se
caramelizeaza(culoare maronie).Se adauga cu grija apa si restul de 250 g zahar amestecand permanent.Se amesteca si se
fierbe pana se topeste tot zaharul,se toarna peste nectarine.Borcanul se
infileteaza se scutura bine si se asaza
intr-o tava de cuptor in care s-a turnat apa fierbinte(inaltime 2 cm.).Se pune
la cuptor 50 min. la 95 C.
Reteta:
Dr.Oetker
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu