marți, 11 decembrie 2012

Nectarine in sirop caramel



Pt. 4 borcane de 500 ml:

1200 g nectarine curatate de coaja si samburi
4 varfuri cutit conservant Dr.Oetker
250 g zahar
4 linguri rom
250 g zahar pt. caramelizare
900 ml apa

Nectarinele se taie bucati mici,se repartizeaza in borcane.In fiecare borcan se pune un varf cutit conservant  si o lingura rom.250 g zahar se pune intr-o oala se lasa la foc mic
si se amesteca continuu pana se caramelizeaza(culoare maronie).Se adauga cu grija apa si restul de 250 g  zahar amestecand permanent.Se amesteca si se fierbe pana se topeste tot zaharul,se toarna peste nectarine.Borcanul se infileteaza se scutura  bine si se asaza intr-o tava de cuptor in care s-a turnat apa fierbinte(inaltime 2 cm.).Se pune la cuptor 50 min. la 95 C.

Reteta:
Dr.Oetker

Niciun comentariu: