joi, 6 decembrie 2012

Lichior de nuci verzi


Se folosesc nuci verzi la care nu s-a format inca coaja.Se curata de codite,se taie bucati ,se introduc in sticle cu gatul larg.Se toarna alcool dublat cu apa.Pt. ca sa capete aroma puternica se pun bucati de scortisoara,cateva cuisoare si o bucata coaja lamaie.Se inchide sticla si se pune la temp. camerei.Dupa o luna se strecoara,se amesteca cu alcool diluat.Cantitatea de alcool trebuie sa fie de 3 ori mai mare decat cea de suc.La fiecare litru de suc se adauga o cantitate de sirop pregatita din 250 g zahar si 100 ml apa.Se filtreaza lichiorul prin hartie filtru/vata pana se limpezeste.Se trage la sticle se parafineaza.Se pune la loc rece si aerisit.E bine ca dupa o luna sa se mai filtreze.Cand e tinut mai  mult timp isi intareste aroma si gustul amarui.


 Reteta:
Natalia Tautu-Stanescu

Niciun comentariu: