Se folosesc nuci
verzi la care nu s-a format inca coaja.Se curata de codite,se taie bucati ,se
introduc in sticle cu gatul larg.Se toarna alcool dublat cu apa.Pt. ca sa
capete aroma puternica se pun bucati de scortisoara,cateva cuisoare si o bucata
coaja lamaie.Se inchide sticla si se pune la temp. camerei.Dupa o luna se
strecoara,se amesteca cu alcool diluat.Cantitatea de alcool trebuie sa fie de 3
ori mai mare decat cea de suc.La fiecare litru de suc se adauga o cantitate de
sirop pregatita din 250 g zahar si 100 ml apa.Se filtreaza lichiorul prin
hartie filtru/vata pana se limpezeste.Se trage la sticle se parafineaza.Se pune
la loc rece si aerisit.E bine ca dupa o luna sa se mai filtreze.Cand e tinut
mai mult timp isi intareste aroma si
gustul amarui.
Reteta:
Natalia Tautu-Stanescu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu