sâmbătă, 8 decembrie 2012

Inghetata exotica


Ingrediente:

3 ½ lamai
1 portocala
1 pahar bucatele ananas din compot
2 ½ pahare zahar tos
4 pahare apa
1 albus

MDP:

Se fierbe in apa intr-un vas acoperit timp de 10 mino jumatate lamaie taiata feliute subtiri si coaja de la o portocala taiata in bucatele,se strecoara lichidul si se completeaza cu apa ca sa ramana din nou 4 pahare.Se adauga zaharul si se amesteca sa se dizolve.In siropul rece se pune zeama de la 3 lamai,zeama portocala si ananasul.Se toarna compozitia intr-un vas emailat,se pune la inghetat,se amesteca de cateva ori dupa ce incepe sa inghete.Cand e pe ½ intarita se incorporeaza albusul batut spuma tare,si se da iar la inghetat.

1 pahar=200 g

Reteta:
Florica Geormaneanu

Niciun comentariu: