Ingrediente:
3 ½ lamai
1 portocala
1 pahar bucatele
ananas din compot
2 ½ pahare zahar tos
4 pahare apa
1 albus
MDP:
Se fierbe in apa
intr-un vas acoperit timp de 10 mino jumatate lamaie taiata feliute subtiri si
coaja de la o portocala taiata in bucatele,se strecoara lichidul si se
completeaza cu apa ca sa ramana din nou 4 pahare.Se adauga zaharul si se
amesteca sa se dizolve.In siropul rece se pune zeama de la 3 lamai,zeama
portocala si ananasul.Se toarna compozitia intr-un vas emailat,se pune la
inghetat,se amesteca de cateva ori dupa ce incepe sa inghete.Cand e pe ½
intarita se incorporeaza albusul batut spuma tare,si se da iar la inghetat.
1 pahar=200 g
Reteta:
Florica Geormaneanu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu