Ingrediente:
6 pahare lapte
3 oua
1 pahar zahar tos
1 lingura rasa faina
2 pahare capsuni
zdrobite bine(pulpa si zeama)
MDP:
Ouale intregi se bat
bine cu telul,se aduga zaharul amestecat cu faina si apoi se toarna deasupra
laptele caldut,Se asaza vasul pe baie marina si se fierbe 20 min. amestecand
continuu,avand grija sa nu clocoteasca crema.Dupa ce se raceste complet se incorporeaza
capsunile zdrobite,care au fost in prealabil amestecate cu zahar dupa gust si
lasate sa stea o ora la rece,apoi se pune crema la inghetat.Crema de mai sus se
poate combina si cu alte fructe de sezon;zmeura,piersici,banane sau mere
aromate coapte in cuptor.Zeama unei lamai adaugata la oricare din aceste fructe
accentueaza aroma specifica.
1 pahar=200 g
Reteta:
Florica Geormaneanu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu