sâmbătă, 8 decembrie 2012

Inghetata de capsuni 2


Ingrediente:

6 pahare lapte
3 oua
1 pahar zahar tos
1 lingura rasa faina
2 pahare capsuni zdrobite bine(pulpa si zeama)

MDP:

Ouale intregi se bat bine cu telul,se aduga zaharul amestecat cu faina si apoi se toarna deasupra laptele caldut,Se asaza vasul pe baie marina si se fierbe 20 min. amestecand continuu,avand grija sa nu clocoteasca crema.Dupa ce se raceste complet se incorporeaza capsunile zdrobite,care au fost in prealabil amestecate cu zahar dupa gust si lasate sa stea o ora la rece,apoi se pune crema la inghetat.Crema de mai sus se poate combina si cu alte fructe de sezon;zmeura,piersici,banane sau mere aromate coapte in cuptor.Zeama unei lamai adaugata la oricare din aceste fructe accentueaza aroma specifica.

1 pahar=200 g

Reteta:
Florica Geormaneanu

Niciun comentariu: