sâmbătă, 8 decembrie 2012

Inghetata de zahar ars 1



Ingrediente:

2 pahare lapte
2 pahare frisca nebatuta/4 pahare frisca batuta
1 ¾ pahar zahar pudra
6 galbenusuri
1 vanilie
1 varf cutit sare
5-6 linguri apa

MDP:

Se freaca galbenusurile cu ¾ pahar zahar si sarea apoi se amesteca bine cu laptele,se pune vasul pe baie abur si se fierbe pana se ingroasa,sa nu clocoteasca.In timp ce se raceste crema se arde intr-o tigaie restul de zahar,pana devine brun inchis,se stinge cu apa,se lasa sa fiarba pana se obtine un sirop gros ca mierea,apoi se adauga in crema incetul cu incetul amestecand continuu.La sfarsit se aromeaza cu vanilie,se incorporeaza frisca batuta.Se serveste cu frisca/sos de vanilie.

1 pahar=200 g

Reteta:
Florica Geormaneanu

Niciun comentariu: