sâmbătă, 8 decembrie 2012

Inghetata de vanilie 2


Ingrediente:

2 pahare lapte
2 pahare smantana consistenta acrisoara
2 galbenusuri
1 lingura rasa faina
1 pahar zahar tos
½ baton vanilie
sare

MDP:

Batonul se vanilie se fierbe cateva minute in lapte in vas acoperit,se lasa asa pana se raceste laptele,se completeaza daca s-a evaporat.Separat se freaca galbenusurile cu sare(2 degete cat iei)adaugandu-se putin zahar,amestecat cu putina faina si putin lapte vanilat.Compozitia se fierbe in baie abur pana se ingroasa,se lasa la racit.Se adauga smantana si se bate cu telul compozitia.Cand crema incepe sa inghete,se amesteca bine cu o lingura de lemn de la exterior spre interior.Dupa ce crema este pe ½ inghetata se poate incorpora un pahar de capsuni zdrobite cu furculita.Se poate servi cu 2-3 linguri sos de ciocolata pusa in momentul servirii.

1 pahar=200 g

Reteta:
Florica Geormaneanu

Niciun comentariu: