Ingrediente:
2 pahare lapte
2 pahare smantana
consistenta acrisoara
2 galbenusuri
1 lingura rasa faina
1 pahar zahar tos
½ baton vanilie
sare
MDP:
Batonul se vanilie se
fierbe cateva minute in lapte in vas acoperit,se lasa asa pana se raceste
laptele,se completeaza daca s-a evaporat.Separat se freaca galbenusurile cu
sare(2 degete cat iei)adaugandu-se putin zahar,amestecat cu putina faina si
putin lapte vanilat.Compozitia se fierbe in baie abur pana se ingroasa,se lasa
la racit.Se adauga smantana si se bate cu telul compozitia.Cand crema incepe sa
inghete,se amesteca bine cu o lingura de lemn de la exterior spre interior.Dupa
ce crema este pe ½ inghetata se poate incorpora un pahar de capsuni zdrobite cu
furculita.Se poate servi cu 2-3 linguri sos de ciocolata pusa in momentul
servirii.
1 pahar=200 g
Reteta:
Florica Geormaneanu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu