miercuri, 5 decembrie 2012

Gem caise


3 kg caise
1 kg zahar

Se aleg caise cu pulpa consistenta,se curata de coaja,se scot samburii.Se pune intr-un vas zahar,se pune la marginea masinii,dupa 30-40 min. se trece(pe o tabla) la foc iute,amestecand continuu.Din momentul in care incepe sa fiarba in clocote pe toata suprafata vasului se mai lasa 30-40 min.,se controleaza daca e bine legat(se ia vasul de pe foc se pune putin gem pe o farfurioara rece daca isi pastreaza forma fara sa se imprastie e gata).Se toarna fierbinte in borcane uscate,incalzite.Pt. mai multa siguranta a doua zi se pun borcanele pe o tava in cuptor cald la foc foarte mic lasandu-le pana se formeaza deasupra o coaja groasa.Aceasta sterilizare se poate face si la 1-2 ore dupa umplerea borcanelor.Se scot borcanele si dupa ce s-au racit se leaga.

Reteta:

Natalia Tautu-Stanescu

Niciun comentariu: