duminică, 2 decembrie 2012

Dulceata de agrise


o farfurie adanca plina cu agrise
3 pahare apa
1 kg zahar
vanilie
½ lamaie

Se spala in mai multe ape,se curata de codite si de punctul negru din varf.Aceste fructe fiind de obicei pubescente,inainte de a scoate semintele se asaza intr-o farfurie mare intinsa,se stropesc cu rom/alcool si se da foc.In acest timp agrisele se agita pt. a se arde puful egal pe toate partile,apoi limpezesti cu apa rece,se zvanta ,se scot semintele din fiecare bob cu un ac mai gros.Nu e obligatoriu scoaterea semintelor.Nu afecteaza prea mult calitatea dulcetii.Se procedeaza la fel ca la celelalte dulceturi cu singura deosebire ca se leaga mai putin pt. ca au multa pectina si daca fierb mult se gelatinizeaza la racit.Pt.aceasta cand incerci siropul trebuie sa se lateasca pe farfurie.Cand dulceata e aproape gata adaugi zeama de la ½ lamaie si vanilia,dupa cateva clocote incerci siropul si daca e bine legat dai la o perte.Acoperi cu un servet ud si stors bine si lasi la racit.Torni in borcane bine uscate.


Reteta:

Natalia Tautu-Stanescu

Niciun comentariu: