o farfurie adanca
plina cu agrise
3 pahare apa
1 kg zahar
vanilie
½ lamaie
Se spala in mai multe
ape,se curata de codite si de punctul negru din varf.Aceste fructe fiind de
obicei pubescente,inainte de a scoate semintele se asaza intr-o farfurie mare
intinsa,se stropesc cu rom/alcool si se da foc.In acest timp agrisele se agita
pt. a se arde puful egal pe toate partile,apoi limpezesti cu apa rece,se zvanta
,se scot semintele din fiecare bob cu un ac mai gros.Nu e obligatoriu scoaterea
semintelor.Nu afecteaza prea mult calitatea dulcetii.Se procedeaza la fel ca la
celelalte dulceturi cu singura deosebire ca se leaga mai putin pt. ca au multa
pectina si daca fierb mult se gelatinizeaza la racit.Pt.aceasta cand incerci
siropul trebuie sa se lateasca pe farfurie.Cand dulceata e aproape gata adaugi
zeama de la ½ lamaie si vanilia,dupa cateva clocote incerci siropul si daca e
bine legat dai la o perte.Acoperi cu un servet ud si stors bine si lasi la
racit.Torni in borcane bine uscate.
Reteta:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu