duminică, 2 decembrie 2012

Dulceata capsuni


o farfurie adanca plina cu capsuni
1 kg zahar
3 pahare apa
½ lamaie
1 ceasca alcool
vanilie

Fructele se pun intr-o sita se introduc cu totul in apa rece care se schimba de 3-4 ori pana se curatq de pamant.Se scurg,se scot coditele prin rasucire,se pun pe farfurie,se stropesc cu alcool.Se pune zaharul si apa la fiert pana se leaga bine siropul.Se trage de pe foc si cand inceteaza clocotele pui capsunile.Se lasa sa mai stea 10-15 min la foc tare.Cand incepe sa clocoteasca se agita cratita din cand in cand,se ia spuma.Cand e aproape gata se adauga zeama lamaie,vanilia si dupa cateva clocote se incearca siropul si daca e bine legat se da la o parte,racesti acoperita cu un prosopud stors bine.Se pune in borcane bine uscate.

Reteta:

Natalia Tautu-Stanescu

Niciun comentariu: