o farfurie adanca
plina cu capsuni
1 kg zahar
3 pahare apa
½ lamaie
1 ceasca alcool
vanilie
Fructele se pun
intr-o sita se introduc cu totul in apa rece care se schimba de 3-4 ori pana se
curatq de pamant.Se scurg,se scot coditele prin rasucire,se pun pe farfurie,se
stropesc cu alcool.Se pune zaharul si apa la fiert pana se leaga bine
siropul.Se trage de pe foc si cand inceteaza clocotele pui capsunile.Se lasa sa
mai stea 10-15 min la foc tare.Cand incepe sa clocoteasca se agita cratita din
cand in cand,se ia spuma.Cand e aproape gata se adauga zeama lamaie,vanilia si
dupa cateva clocote se incearca siropul si daca e bine legat se da la o
parte,racesti acoperita cu un prosopud stors bine.Se pune in borcane bine
uscate.
Reteta:
Natalia
Tautu-Stanescu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu