Sunt mai bune daca se
lasa sa se stafideasca in pom,apoi se continua uscarea fie la soare,fie la
cuptor sau prin ambele metode combinate.Uscarea la soare :pe o panza rara sau
plasa cu ochiuri mici se asaza un rand smochine cu codita in jos.Zilnic se
schimba pozitia fructelor pt. a se usca uniform.In functie de marime uscarea e
8-12 zile.Smochinele uscate suficient sunt elastice,au miezul cafeniu
inchis,pot fi modelate prin apasarea cu degetul in forma dorita.Inainte de a fi
puse in locul de pastrare smochinele uscate se lasa 5-6 zile intr-o ladita pt.
completarea uscarii.Se pastreaza in incaperi uscate si aerisite.Fructele uscate
bine se acopera la suprafata cu o bruma de zahar cristalizat ca si cand ar fi
date prin zahar pudra.Contin vitaminele:A,B1,B2,PP,C,Na,K,Ca,Mg,Fe,Cu,P,S,Cl.
Reteta:
Natalia Tautu-Stanescu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu