sâmbătă, 1 decembrie 2012

Conservarea smochinelor prin uscare


Sunt mai bune daca se lasa sa se stafideasca in pom,apoi se continua uscarea fie la soare,fie la cuptor sau prin ambele metode combinate.Uscarea la soare :pe o panza rara sau plasa cu ochiuri mici se asaza un rand smochine cu codita in jos.Zilnic se schimba pozitia fructelor pt. a se usca uniform.In functie de marime uscarea e 8-12 zile.Smochinele uscate suficient sunt elastice,au miezul cafeniu inchis,pot fi modelate prin apasarea cu degetul in forma dorita.Inainte de a fi puse in locul de pastrare smochinele uscate se lasa 5-6 zile intr-o ladita pt. completarea uscarii.Se pastreaza in incaperi uscate si aerisite.Fructele uscate bine se acopera la suprafata cu o bruma de zahar cristalizat ca si cand ar fi date prin zahar pudra.Contin vitaminele:A,B1,B2,PP,C,Na,K,Ca,Mg,Fe,Cu,P,S,Cl.

Reteta:

Natalia Tautu-Stanescu

Niciun comentariu: