luni, 6 octombrie 2008
Prajitura cu dovleac-Chiffon Cake
Ingrediente:
(A)
6 galbenusuri
150 g piure dovleac*
150 g lapte cocos
60 ml ulei porumb
1 lingurita esenta vanilie
1/4 lingurita sare
50 g zahar fin
180 g faina super fina cernuta 1-2 ori
seminte dovleac prajite-optional
(B)
6 albusuri
1/2 lingurita crema tartar/sare lamaie
100 g zahar fin
Pregatire:
1.Combini toate ingredientele de la punctul (A),impreuna pana se amesteca bine.
2.Adaugi faina,sarea si zaharul,amesteci bine.
3.Bati albusurile spuma,adaugi crema tartar,bati pana stau tari/cu mot.
4.Adaugi zaharul treptat in 3 parti,bati dupa fiecare sa stea cu mot.
5.Adaugi semintele dovleac,amesteci sa se combine.Adaugi peste ele 1/3 din albusurile batute ,amesteci delicat cu o spatula,repeti.
6.Amesteci delicat,ai grija sa nu se lase albusurile.
7.Pui in forma neunsa si coci** pt 45 min,in cuptorul preancalzit la 170-175*C,incerci cu scobitoarea.
8.Imediat intorci forma pe un gratar de sarma si lasi sa se raceasca complet cca 1 ora,apoi il scoti cu grija din forma.
Nota:
* daca nu vrei ca piureul de dovleac sa contina fibre,il treci printr-o sita.
**pt a elimina pungile de aer din interiorul prajiturii,o bati ferm de 3 ori de masa inainte sa o pui in cuptor.
Reteta aici:
Pumpkin Chiffon Cake
http://sweetsformysweet.blogspot.com/search/label/pumpkin
Etichete:
Condimente,
Desert,
dovleac,
lapte cocos,
Octombrie 2008,
Prajitura,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu