vineri, 17 octombrie 2008

Briose malai americane




Ingrediente:

1/2 cana /115 g unt,plus pt uns formele
1/2 cana /100 g zahar
4 oua,impartite
2 cani /245 g malai
1/2 lingurita sare
2 cani /250 g faina nealbita
2 1/4 /535 ml lapte
3 Linguri praf copt sau 1 lingurita bicarbonat sodiu si 2 lingurite crema tartar

Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 230*C.Daca folosesti forme din fonta preancalzeste-le in cuptor.
Daca folosesti praf copt,il amesteci in faina.Daca folosesti bicarbonat si crema tartar,cerni crema tartar cu faina iar bicarbonatul il dizolvi in putin lapte.Cerni malaiul si sarea.
Freci crema:untul si zaharul,adaugi galbenusurile,faina si o parte din lapte.Adaugi malaiul si sarea apoi adaugi restul de lapte.Amesteci ingredientele rapid cu mana.La final adaugi albusurile batute tare.
Ungi formele cu unt topit.Daca ai incalzit formele in cuptor le ungi cu grija sa nu te frigi.Umplii fiecare forma pana la 2/3 si rapid o pui in cuptor.imediat reduci focul la 200*C,le coci 15-20 min,cand sunt aurii.Servesti calde.

P.S.- Cartea recomanda folosirea bicarbonatului si cremei tartar pt rezultate mai bune.A testat si s-a dovedit a fi adevarat.

Reteta aici:

Cornmeal Muffins

http://bakinghistory.wordpress.com/2008/02/07/cornmeal-muffins-homegrown-gourmet-5/

Niciun comentariu: