marți, 21 octombrie 2008
Placinta cu afine si branza
Ingrediente:
1 pachet biscuiti graham(142 gr,9 biscuiti intregi)
1 Lingura zahar
5 Linguri unt topit
2 pachete de 225 g fiecare crema de branza
2 oua
1/3 cana smantana(fermentata)
1/2 cana zahar
un praf scortisoara
un praf nucsoara
1/2 lingurita vanilie
1/3 cana orice gem cu boabe
Pregatire:
Preancalzesti cuptorul la 175*C.
Biscuitii ii faci firimituri,adaugi untul topit,zaharul si amesteci(in robot)uniform.
Presezi aluatul intr-o forma de 22 cm,pe fund si lateral.Poti folosi o cana de masurat/pahar pt a apasa aluatul mai bine.Dai la cuptor la 175*C,10 min.
In acelasi timp,adaugi restul de ingrediente in robot,afara de gem,le amesteci.Alternativ,poti freca branza in castron,adaugi ouale unul cate unul,le incorporezi si apoi adaugi restul ingredientelor,amesteci pana umplutura este neteda/lucioasa.
Cand blatul este copt,raspandesti gemul uniform,apoi torni umplutura de branza.Dai la cuptor la 175*C,pt cca 50-60 min,sau pana in centru nu este moale.
Reteta aici:
Hidden Blackberry Cheesecake
http://nookandpantry.blogspot.com/2007/09/hidden-blackberry-cheesecake.html
Etichete:
afine,
biscuiti,
branza,
Condimente,
Desert,
gem,
nucsoara,
Octombrie 2008,
Placinta,
scortisoara,
smantana,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu