miercuri, 15 octombrie 2008
Tarta cu banane din foi placinta
Ies 6 portii.
Ingrediente:
4 Linguri cirese uscate
113 g crema branza
2 Linguri zahar
1/2 lingurita extract vanilie
8 foi de placinta
1/3 cana unt nesarat,topit
57 g ciocolata demidulce,tocata
4 banane mici
3 Linguri rom-optional
Pt.Sosul de ciocolata:
1 cana apa
2/3 cana cacao pudra
1 lingurita cafea instant
1/2 cana smantana frisca
Pregatire:
Pt. Tarta de banane:
1.Preancalzesti cuptorul la 200*C.
Inmoi ciresele in apa fiarta 5 min,le scurgi.Bati branza,adaugi zaharul si vanilia.
2.Iei o foaie de placinta,pe celelalte le tii acoperite cu prosop umed,o tai in 1/2.Ungi cu unt prima 1/2 si asezi deasupra a doua 1/2,o ungi cu unt.Repeti procesul cu alta foaie taiata pe 1/2.Intinzi 2 Linguri branza in centrul foii.Pui 1 1/2 Lingura ciocolata tocata peste cirese,presari ciresele peste branza.Cureti banana,tai in 1/2 si bucatile ,le asezi peste umplutura,presari romul.Aduci marginile foii peste banane.Rulezi sa creezi un pachet patrat si-l asezi in tava neunsa.Repeti cu restul bananelor.Ungi pachetelele cu unt si coci 15-20 min,pana sunt maro-aurii.
3.In farfurie faci un model din sos pui tarta peste el.
4.Pt Sosul de ciocolata: Fierbi apa si zaharul 3-5 min.Cerni cacaoa si cafeaua instant in sirop,repui pe foc.Reduci focul la mediu-mic,adaugi smantana lasi pana se ingroasa,cca 3 min,amesteci iute.Racesti pana servesti,reancalzesti in microunde inainte de servit.Iese cca 1 cana.
Reteta aici:
Banana Phyllo Tart-Anna Olson
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=3964
Phyllo Wrapped Bananas
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=3729
Poti face si o tarta mare.Pui foile in forma,umplutura,apoi aduci marginile spre centru si din foile ramase,unse cu unt faci cocoloase si le pui deasupra.
sau varianta asta:
Tiny Nutella Filo Cups
http://cherrapeno.blogspot.com/2008_02_01_archive.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu