miercuri, 15 octombrie 2008

Snitele vitel cu sos de rosii uscate



Cand deschizi borcanul de ansoa(anchovies),te intampina mirosul de peste,dar dupa gatit mirosul si gustul de peste dispar.Sosul nu ar fi gustos fara ele.Servesti snitelul cu sosul de rosii uscate,mamaliga si tulpini brocoli la abur.

Ingrediente:

4 fripturi vitel
sare si piper,dupa gust
1 cana faina
3 oua,usor batute
1 cana pesmet
1/2 cana permezan ras/parmigiano reggiano
3 Linguri ulei masline

Pregatire:

1.Incalzesti uleiul in tigaie.
2.Asezonezi vitelul cu sare,piper.
3.Il treci prin faina.
4.Prin ou.
5.prin pesmet.
6.Prajesti snitelele,cca 3-4 min pe fiecare parte,sa fie maro-auriu.


Pt. Sosul de rosii:

Ingrediente:

2 Linguri ulei masline
1 salota/ceapa,tocata
2 fileuri ansoa/hamsie,tocate
1/2 cana rosii uscate(in ulei),tocate
1 capatana usturoi copt
1/3 cana vin alb
1 cana supa pui(cub)
1 Lingura unt
2 Linguri suc lamaie
sare si piper,dupa gust


Pregatire:

1.Incalzesti uleiul in tigaie.
2.Adaugi ceapa si hamsia/ansoa,pana se sfarama pestele.
3.Adaugi rosiile,usturoiul copt,sotezi alt minut.
4.Adaugi vinul,cureti tigaia cu lingura lemn,fierbi la foc mic,reduci.
5.Adaugi supa pui,fierbi si reduci sosul la consistenta dorita.
6.Micsorezi focul ,pui untul.
7.Iei de pe foc,adaugi sucul lamaie,asezonezi cu sare piper.

Reteta aici:


Veal Scallopini with Sundried Tomato Sauce
http://closetcooking.blogspot.com/search/label/Veal

Niciun comentariu: