duminică, 12 octombrie 2008
Crema zahar ars cu banane si rom
Ies 8 bucati.
Ingrediente:
Pt.Baza de ciocolata:
4 Linguri unt nesarat
113 g ciocolata demidulce,tocata
2 Linguri cafea(pregatita,nu praf)
8 lingurite sirop porumb(=2Linguri 2 lingurite)
1/2 cana zahar
1/2 cana pudra cacao
1/4 lingurita sare
10 Linguri smantana de frisca(=1/2 cana 2 lingurite)
1 lingurita extract vanilie
Pt.Crema Brulee:
4 cani smantana de frisca
2 pastai vanilie
12 galbenusuri
1 cana zahar
1/4 cana rom
Pt deasupra:
2 banane
3 Linguri rom
1/2 cana zahar
Asamblare:
1.Pt.Baza de ciocolata:topesti untul si ciocolata pe baie apa,la foc mic(apa nu trebuie sa dea in clocot),amesteci continuu.Adaugi cafeaua,siropul porumb.Adaugi zaharul,cacaoa si sarea,amesteci.Adaugi smantana,amesteci sa se dizolve zaharul.Torni sosul ciocolata(e gros)intr-o tava de 20/28 cm.
2.Pt.Crema Brulee:incalzesti in oala smantana cu semintele de vanilie,amesteci cu telul,nu fierbi.Intr-un bol pui galbenusurile,zaharul si romul.Il pui pe baie de apa,amesteci continuu pana se dubleaza si se albesc,iar cand ridici telul se tine de el.Iei de pe foc.Torni incet in crema de ou(cu polonicul)frisca putin cate putin(temperezi)pana termini,rastorni apoi in oala pui pe foc mediu-mic pana se ingroasa si acopera spatele lingurii,cca 5 min.Iei de pe foc si torni in tava peste sosul de ciocolata.Pui tava in alta tava mai mare,torni apa clocotita,dai la cuptor 50-60 min.Racesti la temp.camerei,apoi 3 ore cel putin in frigider.
3.Pt.Servit:tai bananele felii in lungime si le asezi deasupra cremei,presari romul si zahar si cu o torta il arzi 1 min,daca nu ai pui pe raftul de sus al cuptorului dai foc sus si lasi 1 min cu usa intredeschisa.Servesti imediat.
Ies 8-10 portii.
Reteta aici:
Banana Rum Creme Brulee-Anna Olson
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=3728
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu