vineri, 17 octombrie 2008

Burgeri de miel cu cinci arome




Ingrediente:

907 g carne miel tocata
1 salota/ceapa,tocata
1 catel usturoi,tocat
1 Lingura pudra cinci condimente
1 galbenus
1/2 Lingura ghimbir,tocat
sare
piper

Asamblarea:

4 chifle
1 rosie,feliata
sos cinci arome Aioli
sos castraveti


Sos cinci arome Aioli:

1/2 cana maioneza
suc de la 1 lime(lamaie verde)
2 lingurite pudra cinci arome

Pt.Ceapa crocanta:

2 cepe dulci,taiate pe 1/2 si feliate cu "mandolina"
ulei vegetal,pt prajit
1/4- 1/2 cana amidon porumb
pudra cinci condimente


Pregatire:

Pt Burgeri:

1.Pui toate ingredientele intr-un bol ,le amesteci bine.
2.Formezi 4 burgeri de 225 g.
3.Incalzesti gratarul.
5.II pui pe gratar,ii prajesti,dupa dorinta.

Asamblarea:

1.Prajesti chiflele pe gratar.
2.Servesti pe chiflele tostate cu sos cinci arome Aioli,sos castraveti si felii rosii.

Sos castraveti:

1.Intr-o tigaie,prajesti semintele coriandru,la foc mediu-mare.
2.Adaugi ulei si ceapa rosie dulce,o lasi sa devina translucida.
3.Adaugi chilli si amesteci.
4.Adaugi zahar,amesteci sa se dizolve.
5.Adaugi castravetii,gatesti 5-7 min,la foc mediu si reduci usor cand ajunge la consistenta de glazura(luceste).
7.Asezonezi cu sare si racesti.
8.Adaugi menta si o incorporezi.


Sos cinci arome Aioli:

1.Intr-un bol mic amesteci maioneza,sucul lime,si pudra cinci condimente.
2.Refrigerezi pana folosesti.


Pt.Ceapa crocanta:

1.Inmoi ceapa in apa rece 10 min.
2.Intr-o oala mare,incingi uleiul la 185*C.
3.Pregatesti o tava,captusita cu hartie.
4.Scurgi si usuci ceapa pe hartie.
5.Treci usor ceapa prin amidon si o prajesti in mai multe loturi.
6.Misti ceapa in timp ce o prajesti sa nu se stranga gramada.
7.Scoti ceapa,o pui in tava inainte sa se faca maronie,ea se coloreaza si dupa ce o scoti.
8.Asezonezi cu sare si cinci condimente.

Reteta aici:

Five Spice Lamb Burgers

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=9590

Niciun comentariu: