luni, 13 octombrie 2008

Tort cu cafea




Ingrediente:

3/4 cana unt,la temp.camerei
3/4 cana zahar
3 oua,la temp. camerei
1/2 lingurita vanilie
1 1/2 cana faina,cernuta
un praf sare
1 lingurita praf copt
2 Linguri lapte

Pt Siropul cafea:vezi reteta

Pt garnisit:
smantana frisca
1 pastaie vanilie

Pregatire:

Ungi o forma de 18 cm,lasi deoparte.
Combini faina,sarea,praful copt,intr-un bol mic.
Mixezi untul si zaharul intr-un bol mare,pana se umfla.Adaugi ouale unul cate unul,bati bine dupa fiecare,pui vanilia.Cu spatula amesteci acum si adaugi ingredientele uscate alternand cu laptele,amesteci delicat.
Coci cca 35 min,incerci cu scobitoarea sa iasa curata.Blatul va fi destul de intunecat pe partea de sus si in parti.Racesti 5 min,scoti din forma,pe un raft sarma.
Cand e rece il tai orizontal,torni 1/4 cana sirop cafea pe blatul de jos,apoi si pe cealalta parte.Dai la frigider sa se imbibe bine cu sirop.
Bati smantana de frisca tare si o indulcesti cu zahar.Scoti semintele de vanilie si le pui in ea.
Scoti blatul din frigider si montezi tortul.


Pregatesti siropul cafea:
fierbi 2 cani cafea tare cu 1/3 cana zahar,adaugi 1 lingurita vanilie,racesti.

Reteta aici:

“Cake and Coffee” Cake

http://underthehighchair.blogspot.com/search?q=Cake and Coffee Cake

Niciun comentariu: