vineri, 17 octombrie 2008

Biscuiti cu branza usori si rapizi



Ies 24 bucati.

Ingrediente:

1 cana/250 ml faina
1 cana / 250 ml faian grau integrala
1 Lingura / 15 ml praf copt
1 lingurita/5 ml bicarbonat sodiu
½ lingurita/2 ml sare
¼ lingurita/1 ml zahar tos
un praf ardei iute(cayenne pepper)
½ cana/ 125ml branza cheddar veche,rasa
¼ cana/ 50 ml branza asiago,rasa
¼ cana/50 ml morcovi rasi
¼ cana/50 ml germeni grau
¼ cana/50 ml unt nesarat,cuburi
1 ¼ cana /300 ml lapte batut,aproximativ

Pregatire:


1.Pui hartie in tava o lasi deoparte.Cerni faina cu preful copt,bicarbonatul,sare,zahar si ardeiul rosu.Adaugi peste ele branza cheddar si asiago,morcovul,germenii grau,amesteci cu furculita.Cu varful degetelor freci amestecul cu untul,sa formezi un aluat faramicios.
2.Faci o gaura in mijlocul lui si treptat torni 1 cana/250 ml lapte batut,amesteci delicat,pana se aduna impreuna amestecul.Daca amestecul e prea uscat,adaugi1-2 linguri/15-30 ml unt.Transferi aluatul pe o suprafata pudrata usor cu faina,o framanti 30 secunde.Intinzi de 1 cm grosime si tai rondele de 5 cm,repeti cu resturile de aluat.Asezi biscuitii in tava si dai 30 min la rece.Preancalzesti cuptorul la 220*C.
3.Ungi deasupra biscuitii cu 1 lingura/15 ml lapte batut(in plus)si coci 10-15 min,sau pana cand deasupra si la baza sunt maro-aurii.
Servesti fierbinti cu unt.

Sfat:poti folosi in loc de asiago si parmezan proaspat ras.


Reteta aici:

Quick and Easy Cheesy Biscuits- Theresa Albert

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=7507

Niciun comentariu: