duminică, 19 octombrie 2008

Tort cu nuca de cocos




Ingrediente:


Pt.Blat:

8 Linguri/113 g unt nesarat,moale
1 cana zahar
3 oua mari
2 lingurite vanilie
1/2 lingurita extract lamaie
1 2/3 cana faina
1 1/2 lingurita praf copt
1/2 lingurita bicarbonat sodiu
1/4 lingurita sare
1/2 cana smantana(fermentata)
2 cani cocos ras indulcit
1/2 cana lapte-optional(pt ca blatul iese prea uscat-recomanda ea)

Pt.Crema de unt:

1 cana crema de cocos
2 oua,la temp. camerei
16 Linguri rom alb(sau 1 lingurita aroma de rom)
2 lingurite vanilie
2 cani cocos indulcit ras
1/4 cana zahar pudra


Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 160*C.Ungi si pui hartie la baza,in 2 forme de 22cm.
Intr-un bol mare bati untul cu zaharulpana se albeste.Pui ouale,pe rand,bati bine dupa fiecare,cureti de pe marginile vasului ocazional,adaugi vanilia si extractul lamaie.
Intr-un bol separat amesteci bicarbonatul,praful copt,sarea,faina.Pui 1/2 din amestecul de faina peste amestecul de unt,continui sa bati.
Adaugi smantana urmata de cocos si la final faina ramasa.
Intinzi aluatul in cele 2 forme,coci 25 min,in mijlocul cuptorului,pana e bine crescut si tare in centru.Racesti in forma 5 min,rastorni si lasi pe gratar sa se raceasca complet.
Pregatesti crema: aduci la fiert crema cocos la foc mic.Bati ouale intr-un bol,incet adaugi peste ele cocosul amesteci viguros.O pui din nou in vas,la foc mic,amesteci ocazional pana se ingroasa usor.Rastorni in bol si lasi sa se raceasca complet.
Montezi tortul,il imbraci in crema si decorezi cu cocos ras.

Reteta aici:

Coconut Layer Cake

http://laurarebeccaskitchen.blogspot.com/2006_10_01_archive.html

Niciun comentariu: