vineri, 17 octombrie 2008

Chec cu fructe si coniac




Ingrediente:

1 cana caise uscate,tocate
1 cana ananas confiat/zaharisit,tocat
1/2 cana coaja portocala confiata,tocata-vezi reteta
1/2 cana cirese uscate
1/2 cana stafide aurii
1/2 cana nuci jumatati
2 cani faina
1 lingurita praf copt
1 cana unt nesarat,la temp. camerei
1 cana zahar
4 oua
1 lingurita coaja portocala rasa
1 lingurita coaja lamaie rasa
1/3 cana coniac

Glazura:

3 Linguri unt,la temp. camerei
2 cani zahar pudra,cernut
4 Linguri coniac


PT coaja portocala confiata:

2 portocale
1 cana zahar


Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 148*C.Ungi o forma patrata de 20 cm si pui 2 straturi da hartie pergament.Infasori la exterior forma in staniol-folie Al.(aceasta izoleaza checul si procesul de gatire e lent).
2.Amesteci:caisele,ananasul,coaja portocala zaharisita,cireele,stafidele,nucile cu 1/2 cana faina,lasi deoparte.Cerni faina ramasa cu praful copt.
3.Intr-un bol mare,freci untul si zaharul pana se umfla.Adaugi ouale pe rand,bati bine dupa fiecare ou.Pui cojile,adaugi faina alternanad cu coniacul in trei parti egale,pana se incorporeaza,adaugi fructele,intinzi in tava.Coci in centrul cuptorului pt 1 3/4 la 2 ore,pana scobitoarea inserata in centru iese curata.Lasi sa se raceasca comlpet.
4.Pt. Glazura:freci untul cu 1/4 cana zahar pana se umfla,adaugi coniacul cat sa obtii consistenta dorita,intinzi pe chec.
5.Checu poate fi pastrat pana la o luna(simplu) sau o saptamana(glazurat)in orice container.
6.Ies 8-10 portii.

Pt coaja portocala zaharisita:

1.Tai coaja de portocala julien 0,5 cm fasia.Oparesti coaja 2 min,o scurgi.Pui cojile in oala cu zahar si o cana apa la foc mic,fierbi 10-15 min,pana devin translucide.Scurgi bine le intinzi pe hartie copt sa se raceasca si sa se usuce 1-2 ore.
2.Pastrezi cojile in orice container pana le folosesti.
3.Ies cca 3/4 cana.

Reteta aici:

Brandy Fruitcake-Anna Olson

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=4044

Niciun comentariu: