vineri, 24 octombrie 2008

Pui umplut cu castane





Ingrediente:

1 pui mediu(cca 900 g)
1,5 Lingura pudra chili, rosie
sare,dupa gust
1 Lingura otet
1 Lingura ulei


Pt umplut:

20-30 castane curatate(vezi nota)
2 cani salote,fin feliate
2 Linguri usturoi tocat
1/2 cana vin alb sec
1 lingurita ulei masline
2 frunze dafin
1/2 lingurita pudra chilii, rosie
1 Lingura cimbru
sare,dupa gust


Pt sos:

1/2 cana ceapa,cuburi
1/2 cana rosii,cuburi
1/4 lingurita pasta ghimbir
1/2 lingurita pudra chilii,rosie
1/2 lingurita pudra coriandru
1 cana apa fiarta


Pregatire:

Speli si usuci puiul.Scoti pielea cat de mult poti fara sa rupi puiul.Faci o pasta din pudra chilii,sare,otet si ungi puiul in interior si exterior.Marinezi 3 ore in frigider.
Pui pe foc o tava mare cu o lingura ulei si rumenesti puiul pe toate partile.Scoti puiul din tava,il lasi deoparte.
Adaugi ulei daca e necesar si pui castanele curatate.Le prajesti cca 8 min,amesteci ocazional.Adaugi ceapa,usturoiul,frunza dafin,amesteci bine.Adaugi pudra chilii si sarea,sotezi cca 3 min.Adaugi vinul alb si cimbrul si gatesti pana vinul se reduce si formeaza o glazura.Iei de pe foc.
Umplii puiul cu amestecul de castane,legi picioarele cu sfoara sa nu iasa umplutura.
Preancalzesti cuptorul la 218*C.
In acelasi timp pregatesti sosul.Pui putin ulei in tigaie,pui ceapa,o sotezi sa se inmoaie.Adaugi pudra chilii si de coriandru,sotezi pana condimentele incep sa se maroneasca.Adaugi ghimbirul,mai sotezi putin.Acum adaugi rosiile,amesteci bine si gatesti pana rosiile sunt facute.Adaugi apa fiarta,sare si fierbi sosul pana are o grosime medie.
Asezi puiul umplut inapoi in tava si torni putin sos deasupra puiului,daca e prea gros il intinzi cu spatele lingurii.
Coci puiul 20 min,cu pieptul in jos.Intorci puiul cu pieptul in sus,torni sos din tava(daca e prea gros adaugi apa calda),coci inca 40 min,il ungi la fiecare 15 min.
Il scoti din cuptor,lasi sa se raceasca.Dezlegi si scoti umplutura de castane intr-un bol.Tai puiul in 8 ,servesti cu umplutura si felii lamaie in lateral.

Nota:

Este f. greu sa cureti castanele proaspete de coaja.Faci o crestatura in coaja cu un cutit ascutit si gatesti castanele la microunde 3 min, la putere mare.Lasi sa se raceasca putin si coaja iese usor cand sunt calde.


Reteta aici:

Whole Roasted Chicken with Chestnuts

http://blog.sigsiv.com/2008/01/whole-roasted-chicken-with-chestnuts.html

Niciun comentariu: