marți, 28 octombrie 2008

Biscuiti germani pt ceai

Ingrediente:

6 lingurite grasime
1 1/2 lingurita sare
1 Lingura coaja lamaie rasa
1/2 lingurita vanilie
1/2 cana zahar tos
2 oua mari
1 3/4 lingurita drojdie
1/2 cana apa calda
1 lingurita zahar tos
1/2 cana lapte cald
4 cani faina obisnuita
1/2 cana stafide

pt intins:

1/2 cana unt topit
1/2 cana zahar brun light


Pregatire:

In bolul mixerului,freci crema:grasimea,sarea,coaja lamaie,vanilia,zaharul si ouale.Dizolvi drojdia in 1/2 cana apa calda,1 lingurita zahar si 1/2 cana lapte cald.Adaugi peste celelalte.Adaugi 4 faina putin cate putin.Adaugi 1/2 cana stafide,chiar la final.
Aluatul va fi rigid.Il framanti si devine elastic.
Il pui in bol uns si-l lasi sa se dubleze.Il intinzi pe suprafata infainata si-l tai in biscuiti,presari cu amestecul de zahar si scortisoara.
In tava de copt combini untul(1/2 cana) si zaharul brun(1/2 cana),il intinzi eventual pe fundul tavii.Pui biscuitii.Lasi sa creasca,ii coci la 175*C,30 min.Ii pastrezi in cutii bine inchise.
Ies cca 20-24 biscuiti.

Reteta si info nutritional aici:

Dutch tea biscuits

http://blog.mlive.com/great-tastes/2008/07/recipe_dutch_tea_biscuits.html

Niciun comentariu: