marți, 21 octombrie 2008

Prajitura cu hrisca si afine




Poti inlocui afinele cu 3/4 cana nuci tostate(ca in reteta originala) si folosesti coaja portocala(aici e trecuta optional).

Ingrediente:

1 cana faina hrisca
1 cana faina de paine(nealbita)
3/4 cana zahar brun light
1/2 lingurita sare
4 lingurite praf copt
1/2 lingurita coaja portocala-optional
2 oua mari
2 cani lapte batut
6 Linguri unt nesarat,topit si racit
1/4 cana miere
1/2 lingurita extract vanilie
1 cana afine proaspete


Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 190*C.Pozitionezi gratarul la mijlocul cuptorului.
Ungi si pudrezi o forma bundt pt 10-12 cani.O lasi deoparte.
Intr-un bol mare,combini faina hrisca,faina,zaharul,sarea,praful copt,le amesteci bine.Pui coaja portocala si o amesteci cu restul.
Intr-un bol separat bati ouale,adaugi laptele batut,amesteci bine.Adaugi untul,mierea,vanilia,bati bine.Nu te ingrijora cand mierea se intareste in lichidul rece,amesteci bine si se dizolva,sau daca untul topit se raceste.Torni ingredientele lichide peste cele uscate si amesteci doar sa se combine.Nu supramixa.
Torni 1/3 din aluat in forma,raspandesti 1/2 din afine,adaugi alta 1/3 de aluat,restul de afine,si aluatul ramas deasupra.Dai la cuptor 25-30 min,pana cand il apesi usor revine.Scoti din cuptor,lasi 15 min,il scoti pe gratar sarma si-l lasi sa se raceasca complet.

Nota: este chiar mai bun dupa ce sta 1 zi sau 2,invelit se pastreaza la temp.camerei pana la 4 zile,de asemenea se congeleaza bine.

Reteta aici:

Buckwheat Bundt Cake with Blueberries

http://orangette.blogspot.com/2006/07/leftovers-business.html

Niciun comentariu: