marți, 21 octombrie 2008
Prajitura cu afine
Ingrediente:
1 cana (226 g)unt,la temp. camerei
1 1/2 cana zahar
2 lingurite extract vanilie
4 oua,separate
3 cani faina,cernuta(obisnuita/de prajituri)
2 lingurite praf copt
1/4 lingurita sare
2/3 cana lapte
1/2 cana zahar
3 cani afine proaspete
1 Lingura faina
zahar pudra pt pudrat-optional
frisca pt garnisit-optional
Pregatire:
1.Preancalzesti cuptorul la 175*C.Ungi o tava de 33/22 cm.
2.Freci crema:untul si zaharul,adaugi vanilia si galbenusurile,le bati pana se umfla si se albesc.
3.Cerni impreuna faina,praful copt,sarea,adugi ingredientele uscate in crema de unt,alternand cu lapte,amesteci bine dupa fiecare adaugare.
4.Bati albusurile tare,adaugi treptat 1/2 cana zahar.Incorporezi albusurile in aluat.
5.Amesteci afinele cu o lingura faina(previne lasarea la fundul prajiturii),le adaugi in aluat.
6.Torni aluatul in tava,coci 50 min,sau pana scobitoarea iese curata.Cand e rece pudrezi cu zahar si garnisesti cu frisca,daca doresti.
Reteta aici:
Blueberry Cake
http://www.culinate.com/recipes/collections/Contributors/zanne_miller/blueberry_cake
Etichete:
afine,
Condimente,
Desert,
frisca,
Octombrie 2008,
Prajitura,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu