duminică, 19 octombrie 2008
Fenicul/chimen dulce la gratar cu unt de hamsie
Ingrediente:
2 bulbi fenicul/fennel(chimen dulce)
1 Lingura ulei ev. masline
5 Linguri unt,la temp. camerei
4 catei usturoi
5 fileuri ansoa/hamsie
suc de la 1 lamaie
1 lingurita piper negru,macinat
1 Lingura coriandru,tocat
Pregatire:
1.Cureti feniculul si lasi cateva frunze verzi(il tai pe 1/2).Tai o bucata de 2 cm(unde a fost radacina,scoti un triunghi),sa fii sigur ca radacina si frunzele raman intacte(prinse de cotor).
2.Preancalzesti gratarul la foc mare.
3.In acelasi timp,pui untul intr-un castron mare.Strivesti usturoiul,il pui in bol.Clatesti hamsia,o tai,pui in bol.Storci lamaia,adaugi piper si coriandru,amesteci bine.
4.Presari bucatile fenicul cu ulei masline.Micsorezi focul la mediu si pui feniculul pe gratar,il coci 5 min,pe partea cu taietura in jos.
5.Servesti fierbinte cu untul de hamsie,sa se topeasca deasupra.
Reteta aici:
Grilled Fennel With Anchovy Garlic Butter-Rob Rainford
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=4300
Etichete:
Aperitiv,
fenicul,
frunze coriandru,
lamaie,
Mancare,
Octombrie 2008,
Peste,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu