vineri, 17 octombrie 2008

Linguine cu Pesto de busuioc si patrunjel




Ies 4 portii.

Ingrediente:

2 catei usturoi,tocati
2 cani/500 ml frunze busuioc
1 cana/250 ml frunze patrunjel
1/4-1/2 cani/75 ml ulei ev. masline
sare si piper negru,proaspat macinat
in plus:ulei masline ev.pt presarat
parmezan ras,pt. garnisit,dupa gust
muguri pin projiti pt. garnisit

Pregatire:

1.Aduci la fiert apa cu sare,intr-o oala mare.Adaugi pastele si le fierbi al dente 8-10 min,le scurgi.
2.Mixezi busuiocul si patrunjelul,sa se toace fin,cand mixerul ruleaza adaugi uleiul,sare si piper.
3.Torni pesto sa copere pastele,adaugi sare,piper,presari ulei masline si garnisesti cu branza si muguri pin.
4.Pastrezi restul de pesto in borcan in frigider sau il pui in tavita pt gheata si-l congelezi.

Reteta aici:

Linguine with Basil and Parsley and Pesto-Christine Cushing

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=7163

Niciun comentariu: