miercuri, 15 octombrie 2008
Capsuni cu Camparii
Aceasta reteta este o creatie Ferran Adria,faimosul bucatar-sef al restaurantului El Bulli din Spania.Potrivit revistei britanice pt restaurante,este in topul celor mai bune 50 restaurante din lume.
Ingrediente pt 10 persoane:
5 capsuni
0,1 Litru Campari
1 foaie gelatina(2 g)
10 frunze mici menta
coaja de la 1/4 lamaie (netratata)
1 lingurita wasabi
betisoare
Pregatire:
Inmoi gelatina in apa rece,pt cateva minute,pana se umfla.
Tai un pic din partea de sus a capsunii si sapi o gaura cu o lingura mica pt pepene galben(care face bile).Apoi asezi capsunile vertical,fie le pui in zahar sau pe un carton de oua.
Storci gelatina si adaugi putin Camparii,amesteci sa se dizolve complet.O torni intr-o sticla mica de plastic si umplii golul capsunilor cu Camparii si lasi sa se stabilizeze in frigider.
Cand lichidul s-a stabilizat,tai capsunile in doua.Decorezi cu coaja lamaie rasa fin,o frunza mica de menta si putin wasabi(ideal il pui cu un cornet).NU PUI DECAT PUTIN WASABI,doar sa simti putin gustul,NU SA-TI PARALIZEZE GURA.Adaugi betisoarele.Poti folosi Campari Martini(vermut),Cointreau,Grand Marnier,etc.Dar gustul amar al Campari se completeaza foarte bine cu capsunile.
Reteta aici:
Fraises au Campari
http://moveablefeast.typepad.com/a_moveable_feast/recipes/
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu