miercuri, 15 octombrie 2008

Tocana cu carne de vita si orz




Ingrediente:

455 g carne vita,taiata bucati mici
sare si piper
1/4 cana faina
1 Lingura ulei/grasime de la bacon
1 ceapa,tocata
2 morcovi,taiati buc. mici
2 tije telina,taiate buc. mici
1 nap,taiat buc. mici
113 g ciuperci,taiate in sfert
1/3 cana orz
1 cana vin rosu
supa vita(cuburi)
1 frunza dafin


Pregatire:

1.Asezonezi carnea cu sare si piper,pudrezi cu faina.
2.Incalzesti uleiul intr-o tigaie mare.
3.Adaugi carnea si o rumenesti peste tot,o scoti.
4.Incalzesti uleiul in aceiasi tigaie.
5.Adaugi ceapa,o sotezi pana se inmoaie,3-5 min.
6.Adaugi morcovii,telina,napul si ciupercile,le sotezi cateva min.
7.Adaugi orzul il sotezi 1 min.
8.Adaugi vinul si cureti fundul tigaii(racai cu lingura).
9.Adaugi carnea,pui supa,acoperi.
10.Adaugi frunza dafin,sare,piper.
11.Aduci la fiert,reduci focul si fierbi la foc mic,cca 1 ora.Carnea trebuie sa fie facuta la acest punct.


Reteta aici:

Beef and Barley Stew

http://closetcooking.blogspot.com/2008/01/beef-and-barley-stew.html

Niciun comentariu: