joi, 30 octombrie 2008
Burgeri vegetarieni
Ingrediente pt 8 burgeri:
4 cani supa vegetala
2 cani mazare uscata(split peas)
2 cani sunca tocata-vezi mai jos
1/2 cana faina
1/2 cana ulei rapita
2 Linguri pudra ceapa
sare de mare si piper,dupa gust
Pregatire:
Pui in oala aupa si mazarea.Acoperi si dai in fiert.Reduci focul si fierbi in plus 15 min,acoperit.Iei capacul,continui sa fierbi pana se inmoaie si mult din lichid e absorbit.Transferi 3 cani din mazarea fiarta in bol si o lasi la racit cat sa o poti atinge.Adaugi restul ingredientelor ramase si amesteci f. bine cu mana.Formezi chiftelele.Le prajesti 3-5 min pe fiecare parte la foc mediu-mare.Dupa aceasta prima prajire,coci 15 min,usor acoperit cu folie la 175*C.
Pt."Sunca":
Aroma este dulce si de fum,la fel ca sunca adevarata,dar fara moartea porcului.
Ingrediente(ies peste 2 cani)
1/2 cana fasole fava/bob sau naut/garbanzo bean
1/2 cana gluten grau
1/2 cana apa/supa vegetala
1/4 cana ulei vegetal/rapita
1/8 cana zahar brun
1/8 drojdie nutritionala/nutritional yeast
1 1/2 pasta tomate
1/2 lichid afumat
1/2 piper negru
1/4 lingurita sare
Pregatire:
Preancalzesti la 175*C.In bol amesteci toate ingredientele,amestecul abtinut il intinzi pe o folie Al,rulezi folia peste amestec ,formezi un sul il coci 45 min,il lasi la racit.Tai o bucata pt gustarea ta in timp ce gatesti mazarea.Tai restul de "sunca" in cuburi de 1 cm pt burgeri.
Reteta aici:
VeganMofo and Split Pea with
http://justthefood.blogspot.com/2008/10/veganmofo-and-split-pea-with-hamburgers.htmld
Etichete:
Condimente,
De Post,
fasole,
mazare,
naut,
Octombrie 2008,
rosii,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu