miercuri, 15 octombrie 2008
Porc cu ghimbir
Este o mancare Japoneza simpla si gustoasa .
Sfat:congelezi ghimbirul si cand il razi nu va fi atos.
Ingrediente:
2 Linguri ghimbir ras
1 catel usturoi,ras-optional
3 Linguri sos soia
2 Linguri sake
1 Lingura mirin
1 lingurita ulei susan
455 g felii fine de porc/vita,etc
4 portii orez,fiert
4 cepe verzi,tocate-optional
seminte susan,dupa gust-optional
Pregatire:
1.Amesteci ghimbirul,usturoi,sos,soia,sake,mirin,ulei susan,in bol.
2.Marinezi carnea porc,cca 20 min.
3.Incalzesti uleiul in tigaie.
4.Pui carnea porc si marinata,sotezi pana carnea este gatita si marinata s-a redus,formand un sos.
5.Torni carnea si sosul deasupra orezului si garnisesti cu ceapa verde si seminte susan.
Reteta aici:
Ginger Pork
http://closetcooking.blogspot.com/search/label/Donburi
sake=vin de orez 20% alcool
mirin=vin de orez 14% alcool
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu