joi, 30 octombrie 2008
Placinta cu branza Boston
Pregatesti o forma de 22 cm,de pandispan vanilat,gros de 20 mm.
(A)
150 ml lapte
20 g zahar
3 galbenusuri
20 g faina porumb
(B)
250 g crema branza
(C)
coaja de la 1/2 lamaie
130 ml smantana de frisca
(D)
2 Linguri faina
60 g stafide
(E)
3 albusuri
60 g zahar
1 lingurita suc lamaie
Pregatire:
1.Aduci la fiert 100 ml lapte(A) cu zahar.Amesteci laptele ramas 50 ml,galbenusurile si malaiul in bolul mixerului.Adaugi amestecul fierbinte de lapte,continui sa gatesti pana se ingroasa,lasi deoparte.
2.Bati branza pana spuma,o adaugi in (A) racit,o incorporezi bine in amestec.
3.Adaugi in (C),amesteci.
4.Adaugi in (D),amesteci sa se combine.
5.Bati albusurile (E) pana sunt spumoase.Adaugi in ele zaharul si sucul lamaie.Continui sa bati sa stea tari,le adaugi in amestecul de branza si amesteci bine.
6.Captusesti cu hartie forma de 22 cm,peste tot.
7.Asezi pandispanul la baza,torni amestecul de branza peste el.
8.Coci pe baie de apa la 150*C,2 ore pana se face maro-auriu la suprafata.Il scoti din cuptor,il scoti imediat din forma,servesti.
Nota:
A folosit o forma de 18 cm in loc de 22 cm.
A copt-o 2 ore si 20 min.
Nu a scos-o imediat din forma de frica sa nu se imprastie branza.
Reteta aici:
Boston Cheesecake
http://jasnette.blogspot.com/2005/09/boston-cheesecake.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu