vineri, 17 octombrie 2008

Chec cu caramele glazurat





Pt Umplutura:

1 cana caramele mici
1/4 cana zahar tos
1/4 cana nuci prajite,tocate
1 lingurita scortisoara

Pt Aluat:

2 cani faina
1 1/2 lingurita praf copt
1 lingurita bicarbonat sodiu
1/4 lingurita sare
8 Linguri unt,moale
1 cana zahar tos
2 oua mari
1 lingurita extract vanilie
1 cana smantana fermentata/acra
4 Linguri unt,topit


Pt.Glazura:

1 cana zahar pudra
1 Lingura lapte
1/4 lingurita vanilie
1/4 cana caramele mici


Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 175*C.
Faci umplutura: Intr-un bol mic amesteci bucatelele de caramele,zaharul,nucile,scortisoara.
Faci Aluatul: Intr-un bol mediu amesteci faina,praful copt,bicarbonatul sarea.
Intr-un bol mare,bati untul si zaharul pana se umfla,adaugi ouale,unul cate unul,amesteci dupa fiecare,sa se combine.Pui vanilia.Adaugi amestecul de faina alternand cu smantana,incepi si termini cu faina.Bati 3 min.Pui in forma unsa si pudrata 1/3 din aluat,raspandesti 1/2 din umplutura,pui 1/2 din restul de aluat peste,raspandesti restul umpluturii,pui cu lingura restul de aluat.Picuri deasupra untul topit.
Dai la cuptor pana e auriu,cca 40-50 min,probezi cu scobitoarea.Scoti si asezi pe un raft sarma 10 min.Il scoti din forma si-l lasi pe gratar sa se raceasca complet.

Pt.Glazura:

Intr-un bol mediu,amesteci zaharul pudra,laptele,vanilia.Picuri peste chec si presari bucatele de caramele.

Reteta aici:

Brickle Bundt Cake (Adapted from Hershey's)

http://desertculinary.blogspot.com/2005/05/brickle-bundt-cake.html

Niciun comentariu: