vineri, 17 octombrie 2008
Trabucuri din banane umplute cu crema si salata fructe exotice
Pt Trabucurile de banane:
4 banane
113 g zahar
Pt. Crema de cocos:
226 g smantana grasa
226 g lapte cocos
8 galbenusuri
71 g zahar
1 lingurita vanilie
Pt Salata de fructe:
1 mango,cuburi
1/2 ananas,cuburi
1 papaya,cuburi
57 g rom
1 banana,taiata in diagonala
28 g unt
Pregatire:
Preancalzesti cuptorul la 160*C.
Pt.Trabucurile de banane:
faci piure bananele,le amesteci cu zahar.Cu ajutorul unui sablon,intinzi pe o hartie copt,sa obtii niste discuri subtiri.Le dai 5 min la cuptor sa fie maro-aurii,cand sunt gata le rulezi sa obtii un trabuc.
Pt.Crema:
combini laptele si smantana intr-o oala aduci la punctul de fierbere(nu lasi sa fiarba).Separat combini ouale,zaharul,vanilia.Torni cate putin din amestecul de lapte peste galbenusuri-le temperezi.Cand termini pui in tava rotunda,dai la cuptor 15 min.Cand crema e gata iei o cantitate mica o pui in cornet si umplii trabucurile.
Pt.Salata de fructe:
Intr-un bol mic combini fructele cu 1/2 din rom.Intr-o tigaie mica amesteci untul si zaharul si sotezi bananele pana sunt aurii,adaugi restul de rom.Combini bananele cu restul de fructe.
Pt Servit:
Asezi salata si o lingura de crema in centrul farfuriei,deasupra asezi trabucurile de banane.
Reteta aici:
Banana Cigars with Coconut Creme Brulee and Tropical Rum Salsita
http://www.foodnetwork.com/recipes/follow-that-food/banana-cigars-with-coconut-creme-brulee-and-tropical-rum-salsita-recipe/index.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu