marți, 21 octombrie 2008

Bomboane cu ceai verde




Aceasta reteta este pt crusta.Pt umplutura folosesti pasta lotus amestecata cu galbenus.Poti aduga seminte pepene galben in umplutura,sau de dovleac(sau ce vrei,o pasta din fructe uscate si nuci spun eu).

Ingrediente:

Ies 9 mari(120 g umplutura si 60 g pt crusta)
sau 20 mici(60 g umplutura si 30 g crusta)

Ingrediente pt crusta:

150 g faina orez cu gluten(lipicios)
200 g zahar pudra( pt glazuri)
65 g margarina(grasime vegetala)
150 g apa rece

Pregatire:

1.Cerni faina si zaharul pudra.
2.Adaugi grasimea.
3.Adaugi apa.Amesteci bine sa formezi un aluat moale.
4.Lasi sa stea 20 min.
5.Imparti aluatul in portii mici de cca 30 g fiecare.
6.Le presezi/intinzi si invelesti in ele 60 g umplutura.
7.Presezi bomboanele in forme de plastic ,le scoti si continui.

Nota:
Pt. aroma de ceai verde adaugi 3/4 lingurita ceai verde in pulberea de faina si le cerni.


Reteta aici:

Green Tea Snow Skin Mooncake

http://jaschin.blog.com/Green Tea Snow Skin Mooncake/

Nu prea inteleg aici: (cooked/fried glutinous rice flour) faina este din orez care a fost intai fiert,uscat si apoi macinat?Sau este faina obisnuita de orez?
Poate ma lamureste cineva!

Niciun comentariu: