luni, 13 octombrie 2008
Sarmale grecesti
Ingrediente:
1 varza(scoti cotorul)
1 lingurita ulei masline
1 ceapa,tocata
4 catei usturoi,tocati
455 g carne vita/miel
1/2 cana orez Arborio
1/4 cana piure rosii
1/2 cana feta,rupta
1 lamaie-coaja
1 legatura ceapa verde,feliata
1/4 cana marar,tocat
1/4 cana menta,tocata
1 lingurita sare
1 lingurita piper
supa pui(cuburi)
2 oua
1 lamaie-sucul
Pregatire:
1.Intr-o oala mare aduci la fiert apa cu sare.
2.Oparesti capatana de varza 10-15 min,sa se desprinda frunzele cu usurinta.
3.Scurgi apa si cu atentie scoti o parte din nervura/o subtiezi,la fiecare frunza.
4.Incalzesti uleiul in tigaie.
5.Adugi ceapa o sotezi pana se inmoaie,cca 5-7 min.
6.Adugi usturoiul,lasi sa-si dezvolte aroma,il sotezi 1 min,iei de pe foc.
7.Amesteci ceapa,usturoiul,carnea tocata,orezul,piureul rosii,feta,coaja lamaie,ceapa verde,mararul,menta,sare si piper,intr-un bol mare.
8.Asezi frunza cu nervura in sus.
9.Pui o lingura umplutura in mijloc,rulezi sarmaua,repeti pana termini umplutura.
10.Asezi sarmalele in straturi si le acoperi cu supa de pui.
11.Coci la 190*C,cca 1 ora.
12.Bati ouale spuma pe baie apa, cca 3 min.
13.Incet torni sucul de lamaie in timp ce le bati.
14.Adaugi putin lichid (din oala cu sarmale) si continui sa bati pana se ingroasa.
15.Adaugi mai mult sos in oala si pastrezi putin pt garnisit.
16.Servesti cu sosul avgolemono pastrat si marar tocat sau menta.
Reteta aici:
Lahanodolmades (Stuffed Cabbage)
http://closetcooking.blogspot.com/2008/04/lahanodolmades-stuffed-cabbage.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu