duminică, 19 octombrie 2008

Dovleac murat cu salvie si cardamom



Pt. ca sunt fan dovleac mai dau o reteta:

Ies 4 cani.

Ingrediente:
1,365 kg dovleac ,curatat,taiat cuburi de 2 cm(cca 5 cani)
1 1/2 Lingura sare
8 frunze salvie
1 lingurita seminte cardamom(fara pastaie)striviti usor
2/3 cana zahar brun
1 2/3 cana otet mere
3/4 cana auc mere


Pregatire:


Intr-un bol non-reactiv combini dovleacul,sarea,amesteci sa se acopere,lasi 4 ore la temp. camerei.Scurgi,clatesti binesi storci cu mana excesul de umiditate.
Intr-o oala non-reactiva,combini ingredientele ramase si pui la fiert la foc mediu-mare,amesteci sa se dizolve zaharul.Adaugi dovleacul,si-l lasi doar pana da in fiert,iei de pe foc si lasi la temp. camerei neacoperit.
Cand amestecul s-a racit la temp. camerei,acoperi si refrigerezi.
Dovleacul poate fi gustat in 2ore,dar isi va imbunatati aroma daca sta peste noapte.
Aceasta muratura poate fi tinuta(in borcan),cam 2 luni.


Reteta aici:

Pickled Butternut Squash with Sage and Cardamom

http://www.foodnetwork.com/recipes/saras-secrets/pickled-butternut-squash-with-sage-and-cardamom-recipe/index.html

Niciun comentariu: