luni, 13 octombrie 2008

Chec cu cocos si glazura ciocolata





Ingrediente :

1/2 cana unt nesarat(226 g)
1/2 lingurita sare
1 1/2 cana zahar
2 1/4 cani faina
1 lingurita praf copt
1/2 cana praf cocos
1/2 lingurita extract vanilie
3 picaturi pana la 1/4 lingurita aroma cocos,dupa gust
1/2 cana lapte
5 oua mari
340 g glazura ciocolata(la cutie), impartita

Glazura:

1/4 cana smantana grasa


Pregatire:

Preaicalzesti cuptorul la 175*C.Ungi o forma de bundt(cu inel) de 9-10 cani.
Bati untul,sa se umfle.Amesteci in el:sare,zahar,faina,praf copt,nuca cocos si obtii un aluat rigid.Adaugi aromele,laptele si 1 ou,bati bine.Continui cu ouale unul cate unul,bati bine dupa fiecare,sa obtiiun aluat pufos.Pui 1/2 cana aluat intr-un bol si 1/2 cutie glazura ciocolata,restul pastrezi pt glasat/decor.
Pu cu lingura aluatul ramas,in forma,pui putin aluat de ciocolata deasupra si le invartesti impreuna.Coci 45-50 min,incerci cu scobitoarea in centru,sa iasa curata.Scoti din cuptor si dupa 5 min,rastorni si lasi la racit pe gratar.
Glazura:incalzesti smantana pana la punctul de fierbere,adaugi ciocolata ramasa,amesteci sa obtii o glazura care curge.Presari peste chec si lasi pana se stabilizeaza.
Ies 14-16 portii.


Reteta aici:

Coconut Marble Cake

http://cakeplate.blogspot.com/search?q=Coconut+Marble+Cake

Niciun comentariu: