miercuri, 22 octombrie 2008
Biscuiti cu stafide
Ingrediente:
2 cani/ 280 g faina obisnuita
1/3 cana/ 65 g zahar tos
2 1/4 lingurite praf copt
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita scortisoara
1/4 lingurita nucsoara
1/2 cana/ 113 g unt nesarat rece
1/3 cana / 50 g stafide
1/4 cana/ 40 g amestec coji confiate/zaharate,tocate
1 ou mare,usor batut
2-4 Linguri lapte
Pregatire:
Intr-un bol mare amesteci impreuna:faina,zaharul,praful copt,sarea,scortisoara,nucsoara.Tai unul bucati mici si-l amesteci in faina,obtii un amestec sfaramicios.Adaugi stafidele si amestecul de coji.Adaugi oul batut si destul lapte sa formezi aluatul.Framanti delicat aluatul,pe suprafata infainata si-l intinzi de 5 mm.Tai rondele de 6 cm.Ungi usor tava le coci in cuptor electric la foc mediu,5 min pe fiecare parte,sa fie maro-aurii,dar inca moi in mijloc.Imediat dupa copt,presari zahar tos.Servesti cald sau la temp. camerei.
Pot fi mancati cu unt si gem.
Nota:
Ii coci in cuptor obisnuit la 177*C,pe hartie copt 7 min pe fiecare parte,sau pana sunt frumos rumeniti dar moi in interior.
Reteta aici:
Welsh Cakes Recipe
http://joyofbaking.com/WelshCakes.html
Etichete:
biscuiti,
Desert,
fructe confiate,
nucsoara,
Octombrie 2008,
scortisoara,
stafide
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu