vineri, 24 octombrie 2008

Rulada cu petale trandafir si gem zmeura




Ingrediente:

4 oua-separate
3/4 cana zahar tos
3/4 cana faina prajituri,cernuta
3/4 lingurita praf copt
1/4 lingurita sare
1/2 cana petale trandafir parfumate,tocate
1 lingurita extract vanilie
3/4 cana zahar pudra

Pt Umplut:

frisca vanilata
340 g gem zmeura fara seminte


Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 190*C.
2.Intr-un bol mediu amesteci cu mixerul galbenusurile,cca 2 minsau pana se albesc.
3.Adaugi zaharul si bati sa se combine.
4.Intr-un bol mic bati albusurile sa stea tari.
5.Le incorporezi cu amestecul de galbenusuri si zahar.
6.Adaugi faina,praful copt,sarea,petalele de trandafir si vanilia.
7.Acoperi cu folie o tava de 38/25 cm,treci peste margini.
8.Ungi si pudrezi folia,torni aluatul,il nivelezi cu spatula.
9.Coci 10-12 min sa fie maro-aurie.
10.Scoti foaia din forma,o rastorni pe un prosop curat si presari usor cu zahar pudra.
11.Inlaturi folia.
12.Rulezi foaia incepand de la unul din capete si o lasi la temp. camerei sa se raceasca.
13.Odata ce s-a racit o umplii-vezi mai jos.


Ingrediente pt frisca vanilata:

1 cana smantana grasa(heavy)
1/2 lingurita extract vanilie
1 Lingura zahar

Pregatire:

1.Asezi smantana,vanilia si zaharul in bol.
2.Cu mixerul bati sa obtii frisca.
3.Intinzi frisca deasupra gemului de zmeura.Rulezi la loc si o asezi pe platou.
4.Dai la frigider pana servesti.
5.Rulada trebuie sa fie rece inainte de a o taia,altfel umplutura se imprastie peste tot.
6.Tai in 10 felii,chiar inainte de servit.



Reteta aici:

Rosy Jelly Roll

http://herbs.suite101.com/article.cfm/rosy_jellyroll_cake

Niciun comentariu: