miercuri, 22 octombrie 2008
Somon cu garnitura de frunze sfecla
Ingrediente:
682 g frunze sfecla rosii,galbene si/sau portocalii
3 Linguri sos Teriyaki
2 Linguri ceapa verde fin tocata
2 Linguri frunze coriandru,fin tocate
4 buc. somon groase de 2,5 cm(170 g fiecare)
1 Lingura ulei masline/rapita
2 catei usturoi,rasi
1 lingurita ghimbir ras
sare si piper negru,dupa gust
Pregatire:
1.Speli sfecla/swiss chard,o scurgi,o tai fasii de 2,5 cm,lasi deoparte.
In cana combini sosul teriyaki,ceapa verde,coriandrul,lasi deoparte.
2.Ungi tigaie gratar,dai la foc mediu-mare,dar nu sa scoata fum.Pui somonul cu pielea in jos,il lasi 5 min.Il intorci,il lasi 3-4 minsa fie opac.
3.In acelasi timp in tigaie teflon incalzesti uleiul la foc mediu-mare.Adaugi usturoiul il lasi 1 min,sa se aureasca,amesteci ocazional.Adaugi fr. sfecla in loturi,ghimbirul/1/4 lingurita sare si 1/8 lingurita piper,le gatesti 5 min sau pana frunzele se inmoaie,amesteci frecvent.
4.Servesti somonul cu garnitura de sfecla si presari peste somon amestecul teriyaki.
Reteta si info nutritional aici:
Teriyaki Salmon with Gingery Chard
http://www.thedailygreen.com/healthy-eating/recipes/496?click=main_sr
Etichete:
Condimente,
friptura,
frunze coriandru,
frunze sfecla/swiss chard,
ghimbir,
Octombrie 2008,
Peste,
sfecla,
somon,
sos soia,
sosuri,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu