duminică, 19 octombrie 2008
Tocana cu legume si galuste
Ies 6 portii:
Ingrediente:
1,5 kg carne vita
2 Linguri/25 ml ulei vegetal
1 ceapa medie,tocata
1 tija telina,tocata
2 morcovi medii,tocati
2 catei usturoi,tocati
2 crengute cimbru
2 frunze dafin
1 cana/ 250 ml supa pui/vita(putin sarata)
1 cutie de 796 ml rosii tocate
Pt Legumele inabusite:
453 g cartofi taiati in sfert
2 morcovi medii,taiati bete
2 pastarnaci medii,taiati bete
2 napi medii,taiati bucati
341 ml bere
1 Lingura/15 ml unt
hrean pt garnitura
Galuste pufoase:
1 cana /250 ml faina
2 lingurite/10 ml praf copt
1/2 lingurita/ 2 ml sare fina
2/3 cana/ 150 ml lapte 2%
2 Linguri/25 ml ulei masline/vegetal
3 Linguri/ 40 ml ceapa verde/patrunjel fin tocate
Pregatire:
1.Preancalzesti cuptorul la 160*C si asezonezi pe toate partile cu sare si piper(carnea).Incalzesti o oala de fonta/tuci cu fundul gros,la foc mediu-mare ,pui uleiul si-l incalzesti peste 1 minut.Adaugi carnea si o prajesti 2 min,pe fiecare parte,sa se rumeneasca.Scoti carnea si reduci focul la mediu.Adaugi ceapa,telina,morcovii,amesteci pana ceapa devine translucida,cca 5 min.Adaugi usturoiul,cimbrul si frunza dafin,le lasi 1 min.
2.Adaugi inapoi in oala carnea,torni supa si rosiile.Adaugi supa/apa,daca e nevoie,astfel incat lichidul sa fie pana la ½ carnii.Acoperi si fierbi la foc mic.Pui in cuptor si gatesti cel putin 3 ore,intorci carnea dupa 1 ½ ora.
Pt Legumele inabusite:
Dupa 2 ore de gatit scoti friptura .Strecori lichidul ramas si pui primul lot de legume(acestea se vor terciu si-si vor lasa aroma si valoarea nutritiva),scoti excesul de grasime.
2.Amesteci cartofii,morcovii,pastarnacul,napii si berea neagra ,pui carnea si le pui in oala.Aduci la punctul de fierbere si continui gatitul in cuptor,pana friptura si legumele sunt patrunse usor cu furculita.
3.Pt. servit,scoti carnea pe tocator,o acoperi cu folie.Scoti legumele cu paleta pe platou si le acoperi cu unt sare si piper si acoperi.Daca prepari galustile(reteta de mai jos),pui friptura si legumele in cuptor si le tii la cald,pana le faci.Scoti folia ,tai friptura si o servesti cu legume,sos si hrean.
Galuste pufoase:
1.Cerni ingredientele uscate.Adaugi laptele,uleiul,ceapa/patrunjel,doar le amesteci.Dupa ce friptura si legumele au fost scoase din oala,pui cu lingura aluatul in lichidul ramas de la inabusitul legumelor.Acoperi si fierbi la foc mic 10-12 min.Scoti si servesti.
Reteta aici:
Pot Roast with Dumplings- Anna Olson
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=8980
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu