miercuri, 22 octombrie 2008
Baba cu sirop clementine
pt Baba:
1 pachet drojdie uscata
1 lingurita zahar
1/4 cana lapte
1 cana faina simpla
1 lingurita seminte comestibile(wattleseed-salcam)
2 Linguri coaja clementina
1 Lingura zahar,in plus
1 ou
90 g unt nesarat,moale,cuburi
Pt siropul de vanilie:
1 cana zahar
3/4 cana apa
1/2 cana suc clementine
2 Linguri coaja clementine,fasii
2 pastai vanilie
Pregatire:
Pui drojdia,zaharul,laptele intr-un bol mic.Lasi 5 min,la loc cald sa creasca.In bolul mixerului pui faina,semintele,coaja si zaharul in plus,cu motorul pornit,adaugi amestecul de drojdie,ouale apoi untul,dupa putin timp.Bati 4 min.
Transferi in bol si acoperi cu prosop.Lasi in loc cald,1 ora,pana se dubleaza.
Ungi 6 forme de 1/2 cana capacitate,pui hartie,imparti aluatul in ele,lasi la loc cald 20 min sau pana aluatul umple forma.
Preancalzesti la 180*C.Coci 15 min sau pana sunt maro-aurii.
Lasi sa stea 5 min in forma.
Cat se coc faci siropul.
Pui zaharul,apa,sucul clementine,coaja si vanilia in oala la foc mediu.Amesteci pana se dizolva zaharul,apoi fierbi 5-6 min.Scoti babele din forma si hartie si le pui in sirop.
Reteta aici:
Warm Wattleseed and Clementine Babas with Vanilla Bean Syrup
http://ilovemilkandcookies.blogspot.com/2007/07/baba-who.html
Etichete:
Condimente,
cozonac,
Desert,
Octombrie 2008,
seminte,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu