Merele se aleg nu prea coapte cu miez alb/galbui.Se curata coaja,se taie felii si se introduc intr-o solutie de 10 g sare de lamaie la 1 litru apa,pt a nu se oxida/innegri.Se pun in sirop fierbinte 1/1(1 litru apa si 1 kg zahar) 30 min,apoi se fierb 5 min,se ia de pe foc se lasa 4-5 ore,se repeta aceasta operatie de 4 ori a cate 5-10 min,la intervale de 5-6 ore.Se strecoara fructele,se lasa sa se usuce( nu de tot,ca nu se mai lipeste zaharul),se trec prin zahar tos se lasa la uscat.Se pot aroma cu vanilie care se pune la ultima fierbere.Siropul scurs il poti folosi la alte fructe.
Fructele zaharate se pot pregati si fara sa fie uscate.Cand sunt gata(pana la punctul de a fi trecute prin zahar),se pun in borcane,siropul se pune pe foc si se adauga o lingura de glucoza,se fierbe pana se leaga bine.Se face proba:se strange o picatura intre degete si se simte cleios(siropul),se toarna in borcan sa acopere fructele.
joi, 2 octombrie 2008
Mere zaharate
Etichete:
Cartile mele de bucate,
Condimente,
Conserve,
Desert,
fructe confiate,
mere,
Octombrie 2008,
sirop,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu