luni, 6 octombrie 2008
Cartofi copti de trei ori,umpluti cu branza si conopida
Ies 2-4 portii.
Ingrediente:
2 cartofi
1 1/2 cana conopida
1/2 cana supa pui/apa
1 Lingura unt
2 Linguri smantana degresata
1/4 cana branza Cheddar degresata,taiata cuburi mici
sare si piper alb
optional:ceapa
optional:sunca curcan tocata
Pregatire:
1.In cuptorul la 230 g pui cartofii intepati si-i coci 45 min,ii scoti cand sunt gata,ii lasi pana ii poti taia in lungime pe 1/2.
2.Fierbi conopida la abur 10 min in apa/supa de care doresti.VA FI DIFERIT GUSTUL IN FUNCTIE DE CE FOLOSESTI.Cand e gata o pasezi.
3.Scoti miezul cartofilor cu lingura,ai grija sa nu rupi coaja,ii pui pe o hartie copt si-i dai la 230*C,3-4 min.
4.Pasezi miezul cartofilor,adaugi conopida,sare,piper,unt,smantana,mixezi la viteza mica.
5.Amesteci 2/3 din branza.
6.Pui usor amestecul in cartofi cu grija sa nu rupi pielea.
7.Desupra presari restul de branza,ii pui pe hartia de copt si-i coci 5-10 min,pana se rumenesc si branza s-a topit complet.
8.Garnisesti cu ceapa verde si sunca si poate o bucata smantana.
Conopida face parte din familia cruciferelor,este plina de Vitamina C( 91 % din necesarul zilnic in doar o cana servita),contine acid folic,fibre,bune pt sanatatea inimii,previn cancerul,lupta cu poliartrita reumatoida,dezintoxica ficatul.Potrivit Institutului Naţional de Cancer: "O portie de crucifere pe saptamana injumatateste riscul de cancer la prostata"Mancati legume!
Reteta aici:
Kitty’s Thrice Baked Potatoes
http://myhusbandhatesveggies.wordpress.com/2007/12/04/once-twice-thrice-baked-potatoes/#more-263
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu