duminică, 9 decembrie 2012

Tortoni Delicia


1 ¼ pahar biscuiti aromati(pisati fin)
2 linguri zahar tos
¼ pahar unt topit
½ pahar unt moale
1 ceasca zahar pudra
1 ou
2 pahare frisca batuta
2-3 pahare ananas scurs de zeama si tocat marunt

MDP;

Se amesteca bine praful de biscuiti cu zaharul tos si untul topit, ½ din compozitie se pune intr-o tava nu prea mare si se preseaza uniform cu palma.Intr-un castronas se bate cu telul untul cu zaharul si oul intreg pana cand amestecul devine usor si spumos.Se intinde cu grija in tava.Separat se incorporeaza ananasul in frisca batuta ,dupa care se toarna peste crema de unt iar deasupra se presara restul de biscuiti.Se tine la frigider cel putin 12 ore.Se orneaza cu frisca si dulceata de visine.

1 pahar=200 g

Reteta:
Florica Geormaneanu

Niciun comentariu: